Schindlers Liste: Men meget tæt på det patetiske.....

Schindlers Liste

16/02-07Men meget tæt på det patetiske.....
Det kan du have ret i KGB, men den er meget tæt på at blive for patetisk til sidst med" I could have saved more" etc. men jo, et mesterværk.

17/02-07Men meget tæt på det patetiske.....
Det ved jeg nu ikke... Det er vel der for første gang vi siger Schindler åbne op? Ellers har en gået rundt med en falsk facade hvor vi lige har kunne nænne hans menneskelighed, men hvor til sidst, hvor han siger han kunne have reddet flere, åbner han op og vi får en indikation på hans medmenneskelighed... :)

17/02-07Men meget tæt på det patetiske.....
Det er også fint nok hvis det så stoppede der, men det bliver kørt så langt ud, så det grænser til Amerikansk følelses porno, som kun de formår.

19/02-07Men meget tæt på det patetiske.....
Synes da bestemt også den stopper hvor den skal, Spielberg trækker den præcis til spidsen, man kunne sagtens have fået noget sentimentalt amerikans slutning, men den formår at blive "alvorlig" berørende i stedet for... Jeg synes bestemt ikke der er nogle problemer med det.

17/05-09Men meget tæt på det patetiske.....
Jeg er lidt uenig her, for efter ENDELIG at have set 'Schindlers liste' er jeg desværre overbevist om, at Spielberg strækker tingene en lille bitte tand for vidt. Hele det rørende øjeblik med 'I could have saved more' skulle i mine øjne ultvivlsomt have afrundet filmen brat, uden det efterfølgende unødvendige (og langtrukne!) 'fnidder' med gravstenen - både fordi det var et følelsesmæssig kraftfuldt øjeblik, men også fordi det helt fantastisk understøtter kompleksiteten i Spielbergs værk, hvor det grufulde emne hviler som en byrde, ingen 'heltegerning' kan løsrive sig fra.

Ellers en helt igennem uforglemmelig film, der med lidt mere koldt vand i blodet faktisk kunne have været endnu bedre - så var der trods alt mere gods at finde - oven i købet af den gribende slags - i 'Saving Private Ryan's døende sekunder. Men stadig en blændende bedrift, og det bedste jeg har set Spielbergs prydede hånd.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.