Capote: Sådan skal det gøres!

Capote

17/02-07Sådan skal det gøres!
Det skal lige siges her i indledningen, at jeg ikke vidste det helt vilde om denne amerikanske forfatter, Capote, og kan derfor kun forholde mig til filmen. Ifølge filmen var Capote mange ting. Den ene side af ham viste, at han var en bøsset særling, uforudsigelig og på mange måder en selvoptaget mand, der brugte alle kneb for at få sine ønsker opfyldt. Den anden side viste, at han også var en humoristisk, målrettet og intelligent mand.

Capote er fast besluttet på at skrive om mordet på en familie i Kansas, på fire medlemmer. Og den bedste måde at gøre det på er, at opsøge gerningsmændene. Capote indleder en noget overraskende forhold til den ene morder. Om det er et oprigtigt venskab Capote indleder, eller blot udnyttelse til egen fordel, eller er det begær, kommer an på hvordan man tolker det, men en ting er sikker. Capote var en svær mand at blive klog på. Men der er kommet et spændende portræt ud af anstrengelserne, og en velopbygget film, der virkelig formår at give den tålmodige tilskuer stof til eftertanke. For Capote er en indholdsrig film, der bæres fremad af en mere end velspillet Philip Seymour Hoffman i hovedrollen, der virkelig vælter kegler her. Oscar’en er velfortjent. I mindre biroller gør Clifton Collins Jr sig positivt bemærket som morderen Perry Smith, hvor man som seer ender med at føle noget for hans karakterer, til trods for han er morderen. Suverænt godt spillet. Chris Cooper er altid seværdig i birollerne.

Capote er flot filmet, i et roligt og behageligt tempo. Den er ikke pyntet op med noget opgejlet look, den ser naturligt skøn ud. Den langsomme fortælling er fængende og tankevækkende, og spilletiden er dejlig tilpas. Med de luksuriøse anmeldelser den har fået i DK, kan man vel næppe være uenig i. Noget af det fineste filmkunst, ganske enkelt.

17/02-07Gott
Det glæder mig, at der var plads til "Capote" i dit adrenalinpumpende hjerte ;o) Fedt! Jeg er også selv svært glad for denne perle (har den da også i samlingen), og jeg er særligt enig omkring Clifton Collins Jr. og hans præstation - han gør det som så ofte før virkelig godt!

17/02-07Gott
adrenalinpumpende hjerte siger du. Jamen Emil dog. Jeg har da altid været glad for gode og fængende film :-) og Capote er en af dem. Capote er også en film, jeg sagtens kunne have med i min samling. Yes, Clifton Colin Jr. var rigtig god. Han gjorde det også godt i Tigerland, som jeg husker ham fra.

17/02-07Gott
Jovist, men det varmede bare at høre, da jeg selv forguder filmen. Jep, han var ligeledes forrygende i "Tigerland".

17/02-07Gott
Aha, kender det godt. Forresten - god tur til Thomas, skam jeg ikke kan komme med denne omgang.

24/02-07Gott
Prøv at læse "In Cold Blood". Det kan være det hjælper. Og hvis I bare scroller lidt ned, kan i tydeligvis se at jeg ikke behøvede at læse bogen, før jeg kunne se det fantastiske forrygende i denne film.

24/02-07Gott
What?? Hvad er det så du mener, jeg ikke har forstået, siden jeg skal læse bogen??

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.