The Good Shepherd: Tragedie er kedelig

The Good Shepherd

08/03-07Tragedie er kedelig
SPOILERS

Kort kan man sige, at filmen er ret atypisk De Niro. Selvom han kun har lavet enkelte film, bliver Good Shepherd nærmest feministisk i sin hudfletning af den ensomme idealist uden vilje og sjæl, der vil gøre alle tilfredse og som gør hvad folk forventer og forlanger af ham og sevfølgelig ender med at miste sin sjæl (hvis han nogensinde havde en).

De Niro formår at lave en film, der både handler om CIAs oprettelse og som fortæller en god personlig historie. Enig, man er vel at falde i søvn halvvejs, fordi alle brikker skal vises før de lægges, men de hænger sammen, både indeni og udenfor medløberen Edward. Og ved slutningen giver det hele mening, selv skibet og flyveren som symbol på drømmeren, der ikke kan eller vil komme ud af fosterstillingen og føle den smerte ved at leve som f.eks. hans russiske kollega.

Edward er alligevel er en lille smule mere egoistisk end Triers Leopold fra Europa, for Edward vælger til sidst nok mest at beskytte sig selv. Eller også mangler han bare fantasien til at give den som dobbeltagent. Men han er et fint billede på USAs "hjerte og sjæl", en slags Forsvunden Fuldmægtig i amerikanske klæder. De Niro viser fint, at forbandelsen nedarves fra generation til generation i en situation hvor Edward havde muligheden for at bryde tragedien og give kærligheden og livet tilbage til efterkrigsgenerationerne.

08/03-07Tragedie er kedelig
uatypisk er ikke et ord.....men atypisk er.

08/03-07Tragedie er kedelig
Lyder som en interessant film, der er klippet alt for langt.

08/03-07Tragedie er kedelig
For lang er den måske nok og den kan virke meget stillestående og tam sine steder. Personligt fandt jeg den nu slet ikke så ueffen. Den havde for mig nogle store menneskelige kvaliteter, som da Damon sidder på en bar og en gammel kærlighed han lige har mødt igen, hun snakker om at hun indimellem har tænkt på hvordan deres liv sammen kunne være blevet. I sådanne scener rammer den for mig noget "smukt" og tragisk, da man tydeligt fornemmer at det var det liv Damon burde og sikkert også ville have ønsket han havde haft, havde han været i stand til at vælge. Så selv om det lyder som en gentagelse af Sandmand, så kunne jeg godt lide heæle temaet om at miste sig selv i en sags tjeneste.

09/03-07Tragedie er kedelig
to negationer ophæver hinanden, så er det en typisk de niro film :-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.