Pans Labyrint: Uforglemmelig fantasi

Pans Labyrint

11/03-07Uforglemmelig fantasi
Jeg havde haft utrolige høje forventninger, til dette eventyr.
Efter at have set traileren, efter at have set oscar festivalen, og efter at havde set anmelderne skamrose den til skyerne, måtte jeg indse, at Pans labyrint nok var one of a kind.

Filmen hylder fantasiens vidundere, det at kunne lade sig bære væk med en verden af ukendte fabler, til et sted hvor alt andet betyder intet.
For Ophelia, er netop fantasien, en flugtvej væk fra alle de bekymringer der hviler omkring hende. Hun er ikke bare en lille pige, der ligesom så mange andre er påvirket af krigen, nej hun er en prinsesse, som er sat på prøve.
Ofelia svæver hele tiden mellem en forunderlig verden, hvor hendes opgave er at klare de tre prøver, der er blevet stillet hende, og en død seriøs situation, med en syg mor og krig.

Pans labyrint er virkelig en fantastisk film, der har alle marginaler på sin side.
Et dejligt, men samtidig død seriøst klassik eventyr, ingen slinger i valsen, musikken, billederne, effekterne, alt er gennemført ned til mindste detalje.
Alle mine forventninger til denne film, var gode nok.
Lang tid er det siden jeg har gået så tilfreds ud af en biograf, lang tid siden er det, en film har satte så dybe spor i mig.
Så skal man bare vente på den dvd-udgivelse, det bliver meget, meget svært.

11/03-07Uforglemmelig fantasi
Helt enig, Lasse (eller næsten da). En fed biftur vi havde i selskab med en så glimrende film.

Skal "Pans" så ikke lige et smut på toplisten?

11/03-07Uforglemmelig fantasi
Hej Rasmus

Jeg blander mig lige lidt i liste snakken. Pans labyrint har i hvert fald sneget sig ind på min topliste her på scope. Hvad synes du selv og får vi ikke også en anmeldelse fra din side?

11/03-07Uforglemmelig fantasi
Tak fordi du spørger, Slat. Jeg er skam i fuld gang.

Karakteren lander på 5, da den lige akkurat ikke besad den marginal til at bringe den til tops. Men så afgjort en unik film, som jeg meget ser frem til at gense.

11/03-07Uforglemmelig fantasi
Jeg var faktisk også selv mest til en 5'er efter turen i biografen, men efter gensynet på dvd fald jeg pladask for den. Jeg havde i første omgang regnet med lidt mere fantasy, men da jeg først var indstillet på filmens struktur og historie kunne jeg for alvor se det geniale i den.

Og min pointe er IKKE at du har overset noget, men blot at den voksede en del ved gensyn hos mig ;-)

Men godt at høre, at du finder den rigtig god. Ser frem til at læse din anmeldelse.

12/03-07Uforglemmelig fantasi
Min opfattelse var også at filmen ville være mere eventyrpræget. Så jo, måske rammer den mig anderledes ved gensyn. Jeg hverken kan eller vil under alle omstændigheder afskrive det.

Det er dog ganske svært at skrive en anmeldelse af denne film, når du, Thomas og de andre der har skrevet under "Pans Labyrint", har sagt det så godt og mee eller mindre lige i mine ord.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.