Pans Labyrint: Dare To Enter?

Pans Labyrint

13/03-07Dare To Enter?
Da det meste allerede er blevet sagt om den vidunderlige film kan det være svært at fulde mere på so here goes nothing:

Det var med usædvalig stor spænding jeg satte mig til rette for at opleve Del Toros seneste spanske film, og med alt den ros kommer forventningerne selvfølgelig også i top, og de blev indfriet!

Det er fantstisk med en instruktør som Guilermo Del Toro, der efter at have lavet et par solide action blockbusters stadig går tilbage og laver mere helhjertede og eksperimenterende film (ennda på sit modersmål) og med denne eventyrlystne genreblanding har han begået sin bedste bedrift siden den suveræne Devil's Backbone.

Historien om Ofelia der for at undslippe den spanske borgerkrigs såvel som personlige rædsler flygter ind i en fantasiverden er gribende, hjerteskærende og så velfortalt at man må overgive sig 100% til filmen.

Guilermo Del Toro er lidt af en tryllekunstner når det kommer til det visuelle og de talrige detaljer på hver en farvestrålende kulisse (specielt i den fascinerende fantasiverden) er så flot udført at man blot ønsker sig mere når rulleteksterne kører over lærredet, og det samme gælder de flot fotograferede actionscener der besidder en autentisk råhed og står i god kontrast til filmens fantasiunivers for vi skal ikke glemme at borgerkrigen raser lige udenfor, men dermed heller ikke sagt at eventyrverdenen er barnemad for det er den bestemt ikke.

Selvom den meget vel kan virke som en eventyrfilm for alle aldre er man hermed advaret: Filmen er overraskende brutal og blodig (er det kun mig der stadigvæk er hjemsøgt af scenen med den knuste flaske?) med scener der "vil ryste de fleste børn i deres grundvold" (citat fra Caspar Vang). Men for alle eventyrshungrende unge og voksne er det en flot og næsten nostalgisk oplevelse at overvære Pans Labyrint.

Effekterne er også utroligt flotte og specielt faunen skal have stor ros. Et væsen som selv Stan Winston ville være jaloux over.

Pans Labyrint er kort sagt en fremragende og rørende film på alle punkter og jeg er bestemt sikker på at vi får andre genrehybrider at se fra Mexicos svar på Tim Burton: Guilermo del Toro!

6 stjenrer! Snyd ikke dig selv for en tur i biografen til denne forestilling.

13/03-07Dare To Enter?
Det glæder mig, at også du Pinhead havde en så god oplevelse. Det er virkelig en unik blanding af fantasy, krigsfilm, drama og horor (som jeg ved, at du også sætter stor pris på som jeg selv). Man kan nu kun glæde sig til hans næste projekt. Er det Hellboy 2?

14/03-07Slat
Ja, Pans Labyrint er en fantastisk film. Det kan være at den, ved et gensyn, ryger på min topliste :-)

Ja Hellboy 2: The Golden Army skulle efter sigende være Del Toros næste projekt og jeg glæder mig da meget!

Har du forresten fået set The Devil's Backbone endnu? Uundværlig at se hvis man godt kan lide Del Toros stil!

Og så fik jeg scoret mig en billet til forpremieren på 300 i Aalborg oh yeah!

14/03-07Pinhead
Uha lækkert. Jeg har også scoret en billet til snigpremieren i Imperial her i Kbh. Glæder mig helt ustyrligt meget.

The Devils Backbone har jeg ikke fået set endnu, men inspireret af din bemærkning omkring den for noget tid siden, fik jeg den købt til en billig penge. Den må jeg se snarest, når nu du anbefaler den så kraftigt. Er stort fan af Del Toros øvrige film.

14/03-07Pinhead
Ja glæder mig også vildt til 300 traileren lover jo så meget

Ja, du kan godt begynde at glæde dig til Devil's Backbone og du må da give feedback når du har set den, er spændt på om andre finder den lige så suveræn som jeg gør!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.