Happy Feet (org. version): Hjertevarme fra de kolde egne

Happy Feet (org. version)

15/03-07Hjertevarme fra de kolde egne
Happy Feet er en film, som man ikke kan undgå at komme i godt humør af. Den har hjerte på det rette sted uden at blive overmoraliserende eller sentimental. Den er stille og rolig i sit tempo, men samtidigt med en behagelig fremdrift. Og så er den ikke mindst fyldt med godt humør og oprigtigt sjove indslag.

Historien minder lidt om en nyfortolkning af H.C. Andersens Den grimme ælling. Den lille pingvinunge Mumble har det fra livets spæde start svært, da han er blevet udstyret med det "forkerte" talent fra fødslen. Han kan nemlig danse og steppe og IKKE synge, som det ellers hedder sig for en rigtig pingvin. Herefter skal vi hele møllen igennem, før end Mumble vinder respekt og ikke mindst accept efter et farefyldt eventyr.

På trods af filmens struktur, som minder meget noget som er set i mange såkaldte familiefilm, så afleveres den her med en vis friskhed og originalitet. Kombineret med at man simpelthen ikke andet end kan holde af de søde pingviner, så sidder man og håber, at det må gå en lille Mumble godt filmen igennem, selvom den slags Happy ends ind imellem kan være ødelæggende for en film.

Filmen er sjov uden at være lårklaskende morsom, og denne gang skyldes det både bipersonerne OG hovedpersonen. Happy Feet formår igennem det meste af filmen at blande visuel komik med sjove dialog og bemærkninger, således at variationen er i hus.

Visuelt er filmen helt i top. Animationen er noget af det flotteste jeg har set. Både i detaljene, "kameraets" bevægelighed og i forhold til selve figurerne. Imponerende.

Happy Feet er intet mesterværk, men det er en film som udnytter sine præmisser fuldt ud og mere end indfri forventningerne. Jeg har ikke været så godt underholdt i genren siden den eminente The Incredibles. Og så er det lige det med, at den bare formår at få en i godt humør. Den hjertevarme og stemningsfyldte atmorsfære smitter af ud gennem skærmen. 4 store stjerner herfra.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.