Nat på museet: Harmløs

Nat på museet

21/03-07Harmløs
”Night at the Museum” er ikke blandt de mest underholdende film, som jeg har set for nylig. Den passede på sin vis meget godt til den lille skærm på en flyvetur, hvor der blot er brug for et minimum af handling og harmløs underholdning, mens miniature-maden fordøjes.

Larry (Ben Stiller) er fraskilt og arbejdsløs. Værst af alt, hans søn ser mere op til ekskonens nye børsmægler-kæreste end til Larry. Enhver der blot har sniffet til coveret af en familiefilm ved, derfor allerede nu, hvordan filmen ender. Spørgsmålet er blot, om man bliver underholdt undervejs.

Umiddelbart skulle man tro, at det må lykkedes at blive underholdt, eftersom filmen har nogle af de største stjerner for tiden indenfor komedie: Ben Stiller, Ricky Gervais, Robin Williams, Steve Coogan, Owen Wilson. Desværre er det bare ikke nogen af dem, der har skrevet manuskriptet til filmen.

Filmens grundlæggende ide er dog ikke så dum til en familiefilm. Larry får tilbudt et job som aftenvagt på et historie-museum (både natur- og kulturhistorie), hvor alle statuer og udstillinger kommer til live efter mørkets frembrud. Det er Larrys opgave at holde alting i orden, hvilket kan være svært, da miniaturefigurerne af romerne ledet af Octavius (Steve Coogan) vil invadere udstillingen med cowboys ledet af Jedediah (Owen Wilson).

Denne del med miniaturefigurerne er den sjoveste, da Wilson og Stiller kan slå sig løs med deres særlige humoristiske stil, og så kan de tilmed blande Coogan ind i det hele. Det meste andet humor er mere infantilt med en abe, der stjæler nøgler, og en figur fra påskeøen, der kalder Larry for 'dum dum'. Robin Williams i form af en voksstatue af Teddy Roosevelt er faderlig og harmløs i sin humor, og filmens plot og tone er i det hele taget meget, meget familievenlig.

Med andre ord, den er forudsigelig og tam. Selvfølgelig skal der også laves harmløse film til familier, og det er kun godt, hvis filmen har fået flere folk til at tage deres børn med på museer. Hvis du overvejer at leje en DVD til dine børn, og de allerede har set "Totoro", "Chihiro" og hvad der nu ellers findes af kvalitetsfilm til dem, så ignorer min kritik og lad dem grine i et par timer. Men for mig i mit flysæde var denne film nu blot et delvis udholdeligt alternativ til at spille syvkabale på min skærm.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.