Miller's Crossing - Dødens Ekko: What's The Rumpus?

Miller's Crossing - Dødens Ekko

21/03-07What's The Rumpus?
Normalt er jeg ikke til brødrene Coens film. Finder dem for ja, kedelige i mangel af et bedre ord, men da jeg er stor fan af gangsterfilm synes et kig af denne film uundgåelig, og hvor er jeg glad for at jeg tog den beslutning. Millers Crossing er en fremragende film.

I en by et sted i forbundstidens USA er magten delt mellem de aldrende gangsterbosser, irske Leo og italienske Johnny. Førstnævntes højre hånd Tom (en altid god Gabriel Byrne) har desværre en affære med Leos love interest Verna og han bliver fordrevet fra den irske familie og går over på Johnnys side, men intet er som det ser ud.

Millers Crossing er en både indholdsmæssiget og visuelt fremragende film, fyldt med lækre farver og skøn musik, og jeg personligt havde så travlt med at kigge på Barry Sonnenfelds stemningsfyldte billeder at jeg helt glemte at jeg så en film om barske gangstere.

Sproget er en klasse i sig selv, med de mage slangudtryk hos både de irske og italienske gangstere får man sig også et lille stykke sproghistorie serveret. Et dejligt afbræk fra Scorseses brug af ordet 'fuck', og kunne simpelthen ikke holde op med at trække en smule på smilebåndet første gang jeg hørte sætningen: You're giving me the high hat" :-)

Men på trods af dette sørger Coen-brødrene at vi ikke glemmer gangsterfilmens sande væsen og de hyppige, kontante voldssekvenser rammer en som lyn fra en klar himmel og filmen indeholder en af de bedste headshots jeg har set på film.

Skuespillet er også fremragende, og her skal specielt den trinde italiener Jon Polito have stor ros. Han formår både at være hamrende morsom og skræmmende på en gang. Som sagt er Gabriel Byrne også fortrinlig i rollen som Tom.

Millers Crossing er en film der skal ses hvis man er vild med gangsterfilm. DVD'en kan godt nok kun rekviveres med engelske undertekster, men det gør ikke så meget, da man får mere ud af de nuancerede fraser på den måde.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.