Mary Reilly: Interessant ide...

Mary Reilly
Film Mary Reilly
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Freudiansk GyserElizabeth
Mary ReillyAnonym
Interessant ide...Anonym

07/01-03Interessant ide...
Anonym
Dette kan ses som en meget spændende nytænkning omkring historien om den godmodige doktor Henry Jekyll, der ved hjælp af farlige eksperimenter, forvandles til den gyselige og meget virile Mr. Edward Hyde. Ideen med at historien bliver set med tjeneste-pigen Mary Reillys øjne tiltaler mig.

Resumé vel nærmest uoverflødig. Det er den klassiske fortælling omhandlende Dr. Jekyll & My. Hyde, der tidligere er blevet udsat for adskellige filmatiseringer, hvor det endda også er blevet til en titel som "Dr. Jekyll & Sister Hyde" fra det verdenskendte, engelske filmselskab "Hammer". Historien er her blot fordrejet en smule, da filmens egentlige hovedperson er den unge tjenestepige, Mary Reilly, der er snarrådig og bemærker hendes herres vanskeligheder.

Oprindelig var filmen længe tildelt instruktøren Tim Burton ( en personlig yngling ), men denne havde planer om at caste Winona Ryder ( fingerne væk! ) til den dominerende rolle som Mary, men da dette ikke kunne lade sig gøre, så blev Tim stille og rolig sat ud på et sidespor. I stedet gik opgaven til englænderen Stephen Frears ( der sidenhen fik stor succes med den glimrende romantiske komedie, "High Fidelity", med danske Iben Hjejle ). Julia Roberts fik dertil æren af at spille Mary Reilly.

Og det er faktisk filmens svage punkt, nemlig Julia Roberts. Uden at nedgøre den amerikanske rødtop for meget, så kan jeg simpelthen ikke se hende i sådan en bærende rolle i en så dyster film som "Mary Reilly" burde være, og da også til tider fremviser. Ellers må man sige at resten af rollelisten er velcastet. Især talentfulde John Malkovich er fremragende i hans dobbeltrolle. Dertil kan man også bide mærker i velkendte spillere som Glenn Close og Michael Gambon.

"Mary Reilly" er på ingen måde en dårlig film. Den fungerer godt, på trods af førnævnte amerikanske rødtop, men jeg ville unægtelig gerne have set Tim Burtons version af denne fascinerende tilgang.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.