Jarhead: I krigens skygge

Jarhead

31/03-07I krigens skygge
Syret og stærkt provokerende film, om dét at vente med længsel på noget man frygter, men måske inderst inde elsker.

filmen omhandler den unge Swoff og en række andre soldater, der bliver sendt ud for at kæmpe for USA under golfkrigen, tror de.
De er blevet trænet op til at blive kampmaskiner, de er sendt ned for at opsøge krigen, der er bare ét problem. Krigen har problemer med at nå frem til dem. De mange soldater bruger de mange dage og timer i den hede ørken, på ingen ting. Men efter lang tid, ser det "endelig" ud som om der sker noget.

Selvom én stor del af Jarhead indeholder kedsomhed, så når publikum aldrig at kede sig.
En dejlig blanding af ironisk komedie og psykologisk og skærende drama gør at man sidder suget fast på skærmen.
Til tider griner man, og til tider er man forfærdet, en meget risikabel blanding, som kunne have kørt af sporet, men som kun få gange rammer lidt ved siden af.
Dét som filmen gør bedst, er at vise den måde soldaterne er blevet skubbet frem for at skulle være disse dræbermaskiner, og hvordan de har ventet med længsel på at dræbe. Men så når muligheden for at dræbe ikke er der, stråler fortvivelsen ud af dem.

Efter at jeg har set Donnie Darko, fik jeg øjnene op for Jake Gyllenhall, og mine øjne er bestemt ikke blevet mere lukket sammen efter at have set Jarhead.
Ham og én af mine personlige favoritter efterhånden, Peter Sarsgaard gør det ufattelig godt, som to unge mennesker på randen af desperation.

Jarhead er en rigtig god film med mange kvaliteter. 4 meget, meget store stjerner fra mig, den gik rent ind.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.