Capote: Kølig, mystisk, Capote.

Capote

09/04-07Kølig, mystisk, Capote.
For tiden kan man se den senest alternative filmatisering af baggrunden for Truman Capote's bog In Cold Blood, og der findes en del belæg for at sammenligne de to film, eftersom det grundlæggende er de samme historier. Infamous og Capote er i ringen...

Og der er væsentlige forskellige, i hele filmenes tone og univers. Hvor Infamous har farverne, humoren, lysten, ironien og det flamboyante univers, så har Capote køligheden, distancen, mystikken og dæmonerne. Og taget hensigten med historierne i betragtning, så mener jeg Capote vinder med et lille fortrin, for det er ikke alle spørgsmål man ønsker svar på.

Visse ting i Infamous synes jeg ikke faldt så heldigt ud: Romancen i fængselscellen var desideret utroværdig, og afmystificeringen af Truman spolerer lidt karakterens aura. Derimod havde den en fortrinligt ensemble af skuespillere der spiller hjertet ud.

Hvilket man ikke kan sige om Capote, for Stephen S. Hoffman er et vakuum. Han ejer filmen, og alle der kommer i nærheden blegner. Men tilgengæld efterlader filmen mere til fantasien, for den erklærer ikke at have regnet Truman ud, hvilket jeg mener er en stor kvalitet. Capote vinder på tyngde og jernhård psykologi.

Derfor får Infamous en 4'er, mens Capote vinder med high five.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.