The Village: Helt fantastisk

The Village

13/04-07Helt fantastisk
The Sixth Sense var noget af det mest nyskabende jeg længe havde set. Unbreakable var oven på førnævntes succes, ingen skuffelse overhovedet, men derimod en stærk og skræmmende film. Signs var også rystende god. The Village var heller ingen skuffelse efter alle M. Night Shyamalan's tidligere film.

Historien udspiller langt inde i en skov, hvor en lille landsby er total afskåret fra omverdenen. Indbyggerne lever et fredeligt liv, også selvom at der i skoven som omgiver dem, lever nogle mystiske væsner. Indbyggerne og væsnerne har en pagt, de krydser ikke hinandens grænser. Men da den pagt bliver brudt, begynder der at ske uforklarlige ting.
Samtidig går vi tæt på det lille landsbysamfund, blandt andet følger vi Lucius og Ivy og deres tætte forhold.

Udover at være dybt betagende ikke alene på grund af sine visuelle kvaliteter og sit helt ufattelig smukke score, så er The Village god at at skildre det uskyldige sind, der står ansigt til ansigt med frygten. Det er forfærdeligt ærgeligt at denne film har fremstået som en toptunet gyser i trailere osv, for den er meget dybere, og har mere indhold end som så. Jeg mener at mange nok har vendt den ryggen, fordi de forventede noget andet.
Men selvom The village ikke skal fremstå som en gyser, så skal det da ikke udelukkes at der er en del skræmmende momenter undervejs. Vi får lige præcis den rigtige mængde dosis af gys smidt i skødet.


The Village er noget af det mest undervuderede, der har sat benene på denne jord.
Jeg tror jeg må have set denne film omkring 6-7 gange, og ved hvert eneste gensyn, bliver fornøjelsen endnu større.
Alt er bare beskrevet så inderligt smukt. Og det gør det da bestemt ikke dårligere at skuespillet er helt i top, især William Hurt gør en rigtig god figur. En virkelig fuldtræffer af en film, gennemført god.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.