Spider-Man: - Romantisk superhelt -

Spider-Man

07/05-07- Romantisk superhelt -
Tegneserie-filmatiseringerne begyndte for alvor at indtage Hollywood efter at Spider-Man omsider fik sin længe ventede debut på det store lærred, og det forstår man egentlig godt.

For som kulørt og actionfyldt underholdning leverer filmen i et tempo der er højt men aldrig overgearet. Filmens romantiske del sørger for lidt modvægt, således at det hele ikke blot ender som et tomt brag - dog må det her tilføjes, at selvom følelserne aldrig bliver pladderromantiske, så trækkes de i langdrag i perioder, og denne del fylder ganske enkelt for meget i filmen.

Nuvel, som actionfan bliver man ikke svigtet, og selvom man ønskede der var mere af det, så er ramasjangen utrolig effektiv og vellavet takket være et stærkt øje for det visuelle i form af ”Evil Dead”-instruktøren Sam Raimi. Effekterne lever op til deres pris, og selvom det hele godt kan virke lidt plasticagtigt, så er det ikke desto mindre utrolig flot og ikke mindst tro mod forlægget.

I den altoverskyggende hovedrolle ses unge Tobey Maguire, og han gør det glimrende. Ikke fordi rollen på nogen måde er udfordrende, men som den nørdede Peter Parker, hvis liv tager en gevaldig drejning, gør han det optimalt og virker naturlig i rollen. Kirsten Dunst er ligeledes velvalgt som Mary Jane – selvom hun på papiret ikke virker helt så åbenlys til rollen, så kommer hun langt med sit vindende smil og lettere underspillende stil. Defoe i skurkerollen bør også nævnes – han har heldigvis genfundet lidt af den diabolske nonchalance fra hans pragtpræstation i ”The Boondock Saints” og formår at give den ellers ret skabelonskårede karakterbeskrivelse en smule liv.

Alt i alt et vellykket om end aldrig blændende actioneventyr, der dog ganske berettiget skød en hel filmserie i gang - både for Spider-Man selv men også for hans kollegaer.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.