TMNT - Teenage Mutant Ninja Turtles: Return of Cowabunga

TMNT - Teenage Mutant Ninja Turtles

11/05-07Return of Cowabunga
Okay, først og fremmest: Hvis du aldrig har haft bare en lille svaghed for Turtles, skal du selvfølgelig holde dig langt væk fra deres fjerde spillefilm.

Bortset fra det er den nu ganske fed på flere punkter. Først og fremmest er det fedt, at de har droppet det der med mennesker i paddekostumer og i stedet lavet en 100% animeret film. Den er nemlig rigtig flot animeret i en mørktonet stil, der er langt fra den ferske gamle tv-serie. Animatørerne har arbejdet meget med tempo, skift i perspektiv og bevægelig "kameraføring", der gør actionscenerne virkelig dynamiske - lidt a la de bedste konsolspil (og sjovt nok kom der jo lige et spil samtidig med filmen).

Derudover er padderne blevet til mere moderne (parodi-)superhelte med personlige problemer. Jeg synes, det fungerer fint, fordi det giver de fire grønne ting mere personlighed, så man faktisk kan skille dem ad. I stedet for fire lalleglade teenagere, der siger dude og æder pizza, er der nu også sure teenagere med (bortset fra Michelangelo, der stadig lyder, som om han har sniffet lim). Plottet er derudover totalt tåbeligt - hold fast: En legendarisk hærfører udnyttede for 2.000 år siden en bestemt stjernekonstellation til at gøre sig udødelig, men den ubehagelige pris var, at alle hans generaler blev til sten, og der blev sluppet 13 monstre løs, som har hærget Jorden lige siden. Og nu nærmer stjernekonstellationen sig så igen. When the stars are right ...

Men altså, der er meget godt gang i den, og store dele af filmen fungerer glimrende som hjernedød underholdning. Og Master Splinter er sej. Når den så alligevel ikke helt holder vand, skyldes det efter min mening en alt for løs eksekvering af den tåbelige historie, som betyder, at den hverken er så spændende eller sjov, som den gerne vil være.

Nå ja, og så bliver der selvfølgelig lagt tydeligt op til en fortsættelse. Med en mere end klar antydning af, at The Shredder kommer tilbage som skurk (suk).

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.