Nodevenderen: Elegant hævn

Nodevenderen
Film Nodevenderen
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Elegant hævnCarcajou
Afdæmpetregnar

11/05-07Elegant hævn
Elegant fransk drama med undertoner af erotisk thriller. Titlens nodevender er en ung kvinde, der som pige var opsat på at blive koncertpianist, men dumpede en prøve, hvor hun følte sig svigtet af én af censorerne. Derefter droppede hun klaverspillet, men som voksen opsøger hun censorens familie og bliver ansat som børnepasser og senere også nodevender.

"Nodevenderen" er en ekstremt afdæmpet fortælling om hævn, hvor man på den ene side har den unge kvinde, som ikke har kunnet slippe nederlaget, og på den anden side hendes gamle censor, der selvfølgelig har glemt alt om hændelsen, men selv er enormt skrøbelig i sin rolle som koncertpianist. Begge spilles fremragende - Catherine Frot giver en flot dybde og menneskelighed til pianisten, mens Déborah Francois har en imponerende stille intensitet som hendes unge nemesis.

Det er en rigtig fin lille film om menneskers universelle behov for kærlighed og anerkendelse, og hvordan det kan blive grimt, når det ikke opfyldes. Og historien er så elegant opbygget, at det selv i de sidste minutter er svært at forudse, hvor den vil ende henne.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.