A Good Year: Scott og Crowe på ferie

A Good Year

12/05-07Scott og Crowe på ferie
Feelgood plus med Russell Crowe som Londons mest kyniske børsmægler, som en dag får at vide, at hans gamle onkel er død og har efterladt ham sit vinslot i Frankring. Turen derned bringer en masse barndomsminder frem, så han kommer i tanke om, at der er andet i livet end penge.

Det er en ultraforudsigelig sag i den efterhånden veletablerede romantiske feelgood-genre. Men den er alligevel ganske charmerende, især på grund af Crowes udstråling, som bærer det meste af filmen, selv om det virker som lidt af et frikvarter, hvor Crowe ikke giver sig 100%. Albert Finney er også fin som onklen, og det australske talent Abbie Cornish gør det godt som den amerikanske pige, der kommer på besøg på slottet.

Ridley Scott har instrueret og virker bestemt heller ikke på 100%. "A Good Year" er temmelig løs i kanten og lunter generelt fredsommeligt af sted - jeg synes fx også, at der ofte manglede skarphed, når den forsøgte at være morsom. Men det er med enormt pæne billeder, og den er hyggelig, så det virker som én lang reklame for slow living og ferier i Provence.

Det er en film, som er absolut forglemmelig og overhovedet ikke generer nogen - men hvis du er i humør til uforpligtende positiv underholdning, kan den fint ses.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.