Pans Labyrint: Uskyld mod ondskab

Pans Labyrint

12/05-07Uskyld mod ondskab
Et skævt og fascinerende eventyr af Guillermo del Toro, som har fundet tid til at gøre dette personlige projekt færdigt mellem "Hellboy"-filmene. "El Laberinto del Fauno" foregår i 1944 i Francos Spanien, hvor en pige følger med sin mor op til bjergene, hvor hendes nye stedfar er chef for en militærdeling, der jager nogle af de sidste republikanere. Ved deres nye hjem finder pigen en labyrint, der leder hende frem til en faun, som kan fortælle, at hun i virkeligheden er en prinsesse af de underjordiske - og giver hende tre prøver, som hun skal igennem for at kunne komme tilbage.

Del Toro har dermed lavet en unik historie, som fletter et klassisk eventyr sammen med barsk realisme fra det fascistiske Spanien. Det er vel åbenlyst, at uskyld kontra ondskab er et centralt tema i filmen.

"El Laberinto del Fauno" er derudover en stor og helt særegen visuel oplevelse. Den fantastiske verden, som pigen finder frem til, er utroligt flot lavet - og vel at mærke i en stil, som stammer fra barske folkeeventyr og slet ikke ligner amerikanske fantasyfilm. Især det væsen, hun møder i den anden prøve, er helt forrygende. Og den barske, lettere skumle eventyrstil hænger fint sammen med den brutale realisme, som fascisterne står for med deres tortur og mord.

Hvis jeg skal sætte en finger på noget, er det, at handlingen bliver en smule tungt afviklet, og at jeg enormt gerne ville have set endnu flere fantastiske scenerier fra del Toros gale hjerne. Men det trækker ikke meget fra dette fremragende eventyr for voksne.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.