Berygtet: Truman Capote take 2

Berygtet
Film Berygtet
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Truman Capote take 2Carcajou
Capote II...?millennium

12/05-07Truman Capote take 2
Det må have været meget mærkeligt for folkene bag "Infamous" at opdage, at nogle andre var gået i gang med at filme den samme historie som dem - optagelserne til "Capote" begyndte tre måneder før "Infamous", og de to film handler om præcis det samme.

"Capote" var efter min mening et mesterværk. Det er "Infamous" ikke, men det er bestemt heller ikke nogen dårlig film. Toby Jones gør det glimrende som Capote, men når alligevel ikke i nærheden af Philip Seymour Hoffmans præstation. Det handler både om talent, og om at "Capote" var klart bedre skruet sammen. "Infamous" er noget mere løs i kanten og forsøger at gabe over flere ting i historien, hvilket betyder, at vi ikke kommer så tæt på Capote som i den anden film. I "Infamous" bliver han i højere grad en absurd karakter, selv om også denne film handler om, hvordan han bruger alle kneb og i sidste ende ofrer sig selv for at få sin historie om de to mordere, der slog en fredelig familie ihjel i Kansas.

Hvor Jones ikke når Hoffmans niveau, er det til gengæld værd at lægge mærke til birollerne i "Infamous". Sandra Bullock er fremragende som Nelle Harper Lee, der gjorde Capote selskab under meget af hans research, og Daniel Craig er gusten og farlig som morderen Perry Smith, som dermed træder meget stærkere igennem i denne version af historien. Der er også et fint galleri af skuespillere med som Capotes sladderglade society-veninder i New York.

"Infamous" er en glimrende filmatisering af den her sære historie om sladderforfatteren, der tog til et lillebysamfund i Kansas og hentede materialet til sit hovedværk. Det er bare umuligt at lade være med at sammenligne med "Capote", og den var altså klart bedre på næsten alle planer.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.