Nat på museet: Den farlige historie

Nat på museet

12/05-07Den farlige historie
Ben Stiller spiller en mislykket opfinder, som for at tjene til huslejen bliver nødt til at tage et job som nattevagt på det naturhistoriske museum i New York. Efter få timer på sit nye arbejde bliver han jagtet af en tyrannosaurus - for det viser sig nemlig, at alle de udstillede genstande bliver vækket til live om natten.

"Night at the Museum" er med andre ord baseret på en fin idé, i øvrigt hentet fra en børnebog af samme navn. Og ideen bliver udnyttet til mange sjove optrin og - især - slapstick-scener, efterhånden som Stiller begynder at komme til bunds i, hvad der foregår. Jeg kunne især godt lide de krigeriske miniaturemennesker fra de historiske dioramaer.

Det er en børnefilm, og jeg vil skyde på, at det er fin underholdning for lidt større børn. Jeg morede mig i hvert fald ganske glimrende, også selv om den er en anelse poleret og tam. Det er sjovt at sammenligne med en film som "De fortabte sjæles ø" - der er den amerikanske film noget mere pussenusset, hvor man virkelig tror på, at de er i livsfare i den danske fantasyfilm.

I øvrigt har "Night at the Museum" så også nogle ualmindeligt store huller i plottet, og feelgood-historien om, at Stiller skal få et velfungerende forhold til sit skilsmissebarn, er en virkelig klistret kliché. Til gengæld er det svært at være uenig i filmens underliggende budskab om, at man kan få noget ud af at interessere sig for historie.

Museet er som sagt ret festligt i levende live, men jeg savnede alligevel nogle af de ting, der er udstillet der i virkeligheden. Der er fx alt for få dinosaurer med i filmen.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.