De Fortabte sjæles ø: Flot Hollywood-stil

De Fortabte sjæles ø

12/05-07Flot Hollywood-stil
Flot eventyrfilm i bedste Hollywood-stil, som handler om et søskendepar, der mod deres vilje er endt på landet, fordi deres mor vil væk fra sin eksmand. Storesøster flirter med det okkulte, og med et ouija-bræt tilkalder hun en ånd, der kommer til at besætte lillebror. Ånden var oprindeligt medlem af et okkult selskab til kamp mod ondskaben, og netop nu, på en nærliggende ø, er et gammelt komplot ved at nå sin fuldendelse.

Filmen er imponerende nok helt på højde med, hvad man ville få i en Hollywood-børneeventyrfilm. Plottet er fjollet, ja, men genretro, og den er virkelig godt lavet. Stilrent og medrivende. De visuelle effekter er glimrende - fugleskræmslet er især et fedt monster - og Rasmus Videbæk viser igen, at han kan lave superfede billeder. Og samtidig er det alligevel også en meget dansk film på en række punkter, ikke mindst humoren. Jeg synes kun, den mister tråden ét sted, hvor humoren bliver for plat, men ellers holder det hele vejen, flot holdt sammen af Nikolaj Arcels instruktion.

Børnene fungerer godt i hovedrollerne, og jeg vil især fremhæve fremhæve yngstemanden, Lukas Munk Billing, som spiller virkelig godt som både småirriterende lillebror og lillebror-besat-af-gammel-ånd.

En film for alle eventyrelskere.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.