Stranger Than Fiction: Skæv, men skuffende

Stranger Than Fiction
Film Stranger Than Fiction
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Orkidetyven - thin editionmr. slat
elendig humorCasparus
Udemærket.glennieboy
Skæv, men skuffendeCarcajou
Mere fiktiv end særZa Kannushi
- God fiktion -Emil Schultz

12/05-07Skæv, men skuffende
Skæv film om verdens kedeligste mand, der arbejder for skattevæsenet og laver præcis det samme hver dag - men begynder at turde lidt mere, da han forelsker sig i en bager, han har til torskegilde. Samtidig er han dog begyndt at høre en forfatterstemme i sit hoved, der fortæller historien om hans liv, mens det sker - og det er et problem, da forfatteren forudsiger hans snarlige død.

Plottet er mystisk nok til at kunne være skrevet af Charlie Kaufman, men "Stranger Than Fiction" mangler Kaufmans kant og konsekvens. I stedet bliver den lidt for rodet, lidt for hyggelig - og ikke mindst lidt for selvtilfreds og glad for sin egen sjove idé. Den kommer der da også nogle fine scener ud af, men som helhed er filmen hverken så morsom eller fængende, som den kunne have været.

Will Ferrell er ellers o.k. (og usædvanligt afdæmpet) i hovedrollen, og Maggie Gyllenhaal er rigtig fin som hans bagende kærlighed. Emma Thompson skaber lynhurtigt og professionelt en skæv karakter som forfatteren, men hendes rolle kommer ikke ud over de mest oplagte klicheer - og det kan man i virkeligheden sige om meget af filmen.

Den er ellers instrueret af Marc Forster, som tidligere har lavet rigtig gode ting i "Monster's Ball" og "Finding Neverland". Men den her var skuffende.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.