Saw III: Zzzzzzzzzzz 3

Saw III

15/05-07Zzzzzzzzzzz 3
Jeg har intet imod at en film er grotesk brutal og ubarmhjertig som ”Saw III” her prøver på at være, men jeg har noget imod at den aldrig fænger blot en smule og har noget indhold i form af en historie, der kan sætte volden ind i en ramme af et godt gys, en sarkastisk kommentar eller andet. ”Saw III” fænger nemlig aldrig, men virker blot som et fantasiløst og rodet opkog af de forrige film, hvoraf kun den første var en anelse kvalitativ.

Om man vil rose den eller hade den for dens afstumpede og grusomme optrin afhænger af temperament, men den forekommer nærmest unødig, når man kun har en så ringe historie at byde på og når den præsenteres så dårligt, som var der slet ingenting at fortælle.

Derfor viser ”Saw III” sig faktisk at være en rigtig gaber, hvor man aldrig skræmmes eller fatter et mindstemål af interesse for hvad der sker, man keder sig blot ihjel. Indrømmet man væmmes måske et par gange i begyndelsen, men selv volden vænner man sig til i løbet af filmen. Ja kreativiteten bag filmens voldshandlinger bliver endda aldrig så latterligt langt ude, at man af den grund må kigge med. Den er rå javel, men ærligt også kedelig monoton og minder mere og mere om intetsigende gentagelser.

I denne her kidnappes en kvindelig læge (Soomekh), der skal tage sig af psykopaten Jigsaw (Bell), der er dødeligt syg af kræft, mens hans assistent (Smith) holder de mange mord kørende. Det er lige netop så forvrøvlet og tåbeligt som det lyder, og det krydres desværre med noget horribelt skuespil, hvor en irriterende svagt spillende Shawnee Smith ikke kan bære sin rolle, mens Bell der var okay i første film, han stinker i sin. Alt i alt er der ikke meget, hvis noget som helst at fremhæve i "Saw III". Filmen er da også blot en hamrende dårlig undskyldning for at tjene penge på navnet, men selv på den baggrund er det unægtelig et fattigt og jammerligt resultat det er lykkes at komme op med.

Efterfølges af ”Saw IV”.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.