The Black Dahlia: Ellroy havde fortjent bedre

The Black Dahlia

21/05-07Ellroy havde fortjent bedre
Brian De Palma fik reduceret Ellroys store gennembrudsroman til en ordinær noirhistorie - komplet med klicheer som douchet lyssætning, fortællerstemme og klagende saxofon i baggrunden.

Når det er sagt, vil jeg gerne medgive, at det er en vellavet kliché. Først og fremmest er "The Black Dahlia" teknisk flot, smukt fotograferet, fint klippet og så videre. Men det er også en pirrende historie med brutale mord, korrupte magthavere og femmes fatales - også selv om den er rimeligt rodet og mangler en del kant i forhold til bogen. Josh Hartnett gør det eksempelvis udmærket i hovedrollen, men hans Bucky Beichert er pludselig blevet til en blød mand i stedet for den barske nævekæmper, jeg husker fra romanen. Tilsvarende er Scarlett Johansson en udmærket Kay Lake, men heller ikke mere.

I det hele taget er problemet ved filmversionen af "The Black Dahlia", at den ikke er farlig nok. Den er godt nok sleazy, men galskaben bliver til farce, og dermed har den ikke det bid, som kunne bringe den ud over klicheerne.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.