The Departed: Made in Hong Kong

The Departed

22/05-07Made in Hong Kong
Martin Scorsese har taget den hongkongske gangsterfilm "Infernal Affairs" og fået den omskrevet til at foregå i Boston. Filmens to hovedpersoner er henholdsvis en politiagent, som infiltrerer den irske mafia, og en håndlanger fra samme mafia, der infiltrerer politiet.

De to spilles af henholdsvis Leonardo DiCaprio og Matt Damon, og det er især DiCaprio, som bærer filmen. Sammen med Jack Nicholson, der fylder utroligt meget som gangsterbossen - faktisk har han fået så frie tøjler, at han næsten bliver filmens reelle hovedperson, og i nogle scener nærmer hans spil sig det frikadelle-agtige.

I det hele taget er "The Departed" en film, som overdriver mange af sine virkemidler i forsøget på at skabe drama. Det udvikler sig til melodrama og balancerer på kanten af overspil og visuel overfodring, når Scorsese trækker scenerne i langdrag. Til sammenligning blev hans italienske gangsterfilm afleveret meget mere tight og præcist. Måske gør det en forskel, at "The Departed" er ren fiktion, hvor film som "GoodFellas" og "Casino" var baseret på virkelige begivenheder. Her bliver personerne meget klichébaserede - især Mark Wahlbergs detective sergeant, som er en temmelig utroværdig karakter.

Alt i alt var jeg småskuffet. Fordi den er temmelig tung i røven af en Scorsese-gangsterfilm at være - men der har jeg selvfølgelig også kæmpestore forventninger - og ikke mindst fordi den hongkongske original var klart bedre på næsten alle punkter. Flottere, mere spændende, bedre fortalt og bedre spillet. Men "The Departed" har dog så meget talent på begge sider af kameraet, at resultatet trods alt er udmærket. Den kunne bare have været så meget bedre.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.