Volver: Det beskidte vasketøj

Volver

22/05-07Det beskidte vasketøj
En typisk Almodóvar-sag om tre generationer spanske kvinder og deres problemer med hinanden og især mænd. "Volver" betyder bl.a. at vende tilbage, og den ældste kvinde i slægten vender da også tilbage fra de døde, hvilket igen får både hende selv og hendes datter til at konfrontere skjulte problemer fra fortiden.

Almodóvar blander mange ingredienser i sin vanlige melodramatiske stil, men mikset er ikke så effektivt som tidligere set. "Volver" er noget rod. Der er flere gode scener og morsomme optrin, men som helhed placerer filmen sig et sted mellem drama og komedie uden rigtig at fungere som nogen af delene. De store afsløringer, der bygges op til, er eksempelvis meget nemme at gennemskue, så der kommer aldrig nogen nerve i handlingen.

Men skuespillerne gør det nu alligevel rigtig fint. Penélope Cruz har en meget dejlig ikke-Hollywoodsk rolle som den mellemste generation. Hendes karakter er smukt detaljeret - eksempelvis ved at hun storbander over for sin familie, men ikke andre (hvilket den danske oversætter ikke helt havde fanget). Carmen Maura har endnu en fin Almodóvar-rolle som hendes mor, der vender tilbage fra døden, og Yohana Cobo er også god som Cruz' datter. Deres samspil og portrættet af de tre generationer kvinder gør filmen værd at se, også som kulturportræt. "Man skal klare sit beskidte vasketøj derhjemme", lyder en replik - og det er lige præcis det, "Volver" handler om.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.