Brokeback Mountain: Gribende smuk

Brokeback Mountain

24/05-07Gribende smuk
Som mange har skrevet, fik Brokeback Mountain mest af alt omtale for sit tema. Nok den eneste film der har fået så meget liv i filmmedierne for at indeholde gay-cowboy-romance. Så kan man jo så spørge sig selv om det har gavnet filmen rent kommercielt. Ikke kun i medierne fik Brokeback Mountain omtale, også ved oscarfestivalen 2006 var den en af de store hovedemner, med 8 nomineringer stod den stærkt. Det blev da også til tre flotte statuetter. Jeg har fået set to af Ang Lee's værker, nemlig Hulk og Den meget roste Crouching Tiger, Hidden Dragon. Hulk syntes jeg er en stærk film, der er meget undervuderet, og Crouching Tiger, Hidden Dragon fandt jeg yderst skuffende. Brokeback Mountain satte sig så dybt i mig, at min respekt for den lille mand fra Taiwan er blevet enorm.

Brokeback Mountain beskriver den forbudte kærlighed mellem to unge mænd. For efter at have tilbragt tid sammen ved Brokeback, viser der sig en stor gnist mellem dem. Men som sagt er det forbudt kærlighed, for ikke alene er det ikke populært at have forhold som to mænd, de har hver især kone og børn, der skal tages af. Vi følger hvordan kærligheden vokser, og vi følger de forhindringer der er mellem dem.

Det er lang tid siden jeg har været så rørt af noget så smukt og enestående som dette. Ikke siden The New World har jeg været så fascineret. Respekten er enorm for den måde filmen her er bygget op på, det er rent, uforfalsket og smukt. Et ømt emne, der bliver sat på prøve. Hvor mange sikkert vil vende ryggen til, vil, og har mange set igennem fordommene og opdaget hvilken dejlig film det her er.

Rent visuelt har Brokeback mange fine kvaliteter i form af smukke locations, fra blandt andet Canada.
Jake Gyllenhall og Heath Ledger gør det ufatteligt godt. Man mærker virkelig frustrasionerne, ensomheden, desperationen. Især Ledger som den lidt sære og hård-bløde Ennis Del Mar, der har voksende fortvivelser sidende på hjertet. Jake Gyllenhall gør det skam også godt, emn Ledger trækker det længste strå. Egentlig stod filmen til et regulært 4 tal, men anden halvdel af filmen var så fantastisk og gennemført godt instrueret, så et klart 5 tal var nødvendigt. Jeg hælder enda mere til 6 end 4.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.