Pirates of the Caribbean: Død mands kiste: Pirater - nu me...

Pirates of the Caribbean: Død mands kiste

25/05-07Pirater - nu med voodoo
Toeren var mere af en god ting. Det er dog påfaldende, så meget den minder om den første piratfilm - det var næsten for nemt at køre en stor succes gennem kopimaskinen, men originalen havde jo heldigvis en fed stil, så det er tilgiveligt.

"Dead Man's Chest" handler som den første film om skjulte skatte, mystiske forbandelser, Orlando Bloom og Keira Knightleys forsøg på at få hinanden - og så selvfølgelig Captain Jack Sparrow, som Depp stadig spiller smukt. I anden omgang møder heltene bl.a. Den Flyvende Hollænder, en voodoo-præstinde og en kraken (stort sømonster).

Men der er også alt muligt andet rodet ind i historien, som er langt mindre fokuseret end den ellers temmelig rodede etter. Det er synd, ikke mindst fordi filmen kommer til at gå i tomgang i den første tredjedel, som for min skyld nærmest kunne være skåret væk. "Dead Man's Chest" lider også under at være en klar toer, for den går nærmest kun ud på at lægge tråde ud til den endnu længere treer.

I de sidste to tredjedele kommer der dog fin fart over feltet i "Dead Man's Chest". Man kan ikke fratage Gore Verbinski, at han er god til at lave action-underholdning - og der er mange gode detaljer, lige fra de utroligt mange referencer til etteren til den imponerende kraken.

Der er for meget Orlando Bloom og for lidt Johnny Depp, for meget voodoo og for lidt sørøverhistorie. Og der er decideret for få mennesker, der siger arrr ... Men når "Dead Man's Chest" først kommer i gear, er det trods alt rigtig glimrende underholdning på den fede blockbuster-måde.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.