Match Point: Room at the Top anno 2005

Match Point

29/05-07Room at the Top anno 2005
Woody Allen er søgt til Europa for at finde inspiration, og "Match Point" var den første af tre Allen-film på udebane. Hurra for det - jeg synes ærligt talt, at hans foregående film havde nærmet sig den totale ligegyldighed.

"Match Point" foregår i London, og så er det vel meget passende, at Allen har gaflet plottet fra den engelske klassiker "Room at the Top". Det handler om en tidligere prof-tennisspiller, der har kæmpet sig frem fra en fattig opvækst i Irland og efter karrieren gifter sig ind i en rig engelsk familie. Hans nye svoger har dog en supersexet forlovet, som han falder pladask for - og filmens store konflikt er dermed valget mellem kærligheden og det fede liv med old money og karriere i svigerfars firma.

Det klæder gamle Allen at arbejde med nogle andre temaer end de sædvanlige, og han kan i den grad sit håndværk. Selv om den er noget langtrukken, er "Match Point" fint skruet sammen med et udmærket manus, gennemtænkte virkemidler og mange gode skuespillere. Scarlett Johansson er glimrende som femme fatale, mens Jonathan Rhys Meyers er bedst som hovedpersonen i filmens første halvdel. Han kommer i nogen grad ud, hvor han ikke kan bunde, da rollen for alvor skal have dybde. Til gengæld er der masser af solide biroller - bl.a. Brian Cox, Penelope Wilton og Emily Mortimer som Far, Mor og Datter Penge.

Flere anmeldere kaldte "Match Point" for Allens bedste film i 20 år. Det er den ikke efter min mening, men den er absolut et vellavet drama om ambition og fortabelse.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.