Capote: Mesterværk!

Capote

29/05-07Mesterværk!
"Capote" handler om den amerikanske forfatter Truman Capote, og hvordan hans roman "In Cold Blood" blev til. Romanen går bag om en grim mordsag, hvor en familie på fire blev dræbt af to omstrejfende forbrydere.

Det fascinerende i historien er, at Capote opfører sig præcis lige så kynisk som de to mordere, han skriver om. "In Cold Blood" var banebrydende som dokumentarisk roman og et tidligt eksempel på new journalism, og "Capote" viser alle de problemer, der er i den genre. Hvordan Capote på én gang blander sig i begivenhederne, bliver fascineret af og måske endda forelsket i én af morderne - og samtidig til sidst blot håber, at de to vil blive henrettet, så han har slutningen på sin bog.

Filmen bliver først og fremmest båret af Philip Seymour Hoffman, der er fuldstændig forrygende i hovedrollen. De har endda fået ham til at ligne Capote, som han fremstiller som en selvoptaget, krukket, idiosynkratisk og på alle måder sær lille mand - som man bare alligevel ikke kan lade være med at holde af. Hoffmans hovedrolle-Oscar var 120% fortjent.

Men der er også stærkt spil i de andre roller - bl.a. Catherine Keener som veninden Harper Lee. Og i det hele taget er "Capote" bare en mesterlig film. Godt skrevet uden én overflødig scene, flot filmet med en stærk period feel, godt klippet og ikke mindst fremragende instrueret af debuterende Bennett Miller.

Det er en film, som med afdæmpede midler fortæller en historie, der er utroligt barsk på flere planer. En virkelig opslugende fortælling om en hensynsløs, men samtidig genial mands vej mod sit hovedværk - og den bliver ikke mindre barsk af, at man ved, at begivenhederne påvirkede Capote så kraftigt, at han i de sidste 20 år af sit liv aldrig siden var i stand til at gøre en roman færdig.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.