Inside Man: Lækker joint

Inside Man

30/05-07Lækker joint
Spike Lee-kupjoint om et indviklet bankrøveri, hvor en hel del slet ikke er, hvad det giver sig ud for. Manuskriptet er usædvanligt elegant, og det bliver virkelig flot udført. Den har det der professionelle touch hele vejen igennem, hvor tingene bare fungerer.

Til gengæld er det en lidt spøjs størrelse, der placerer sig et sted mellem thriller og komedie. I betragtning af, at det handler om et kup med gidsler, SWAT-team og meget andet, er filmen overraskende uspændende. Blandt andet fordi Lee tager sig ekstremt god tid til at skildre personer og situationer - det er overbevisende udført, men tager ligesom pusten af handlingen.

En ren nydelse er det til gengæld at se skuespillerne - Denzel Washington og Chiwetel Ejiofor som police detectives, Willem Dafoe som leder af indsatsstyrken, Clive Owen som bankrøvernes leder og Jodie Foster som den mystiske Miss Fixit, der bliver hyret af bankdirektøren. Det er en stærk rollebesætning, og de gør alle sammen deres ting rigtig fint.

Trods det elegante plot er det her altså "bare" endnu en kupfilm. Men den er lækkert lavet med lækre billeder, lækker klipning, lækker smooth musik og lækre skuespillere, der spiller lækkert. Det er som at sætte sig på en god restaurant og nyde maden, mens man bliver kræset om af dygtige tjenere.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.