Rygtet Siger...: Mrs. Robinson rider igen

Rygtet Siger...

30/05-07Mrs. Robinson rider igen
Jeg kan ikke rigtig blive enig med mig selv, om jeg synes, denne film er baseret på en god idé. Men det er i hvert fald kreativt tænkt at lave en uofficiel fortsættelse af "The Graduate". Hovedpersonen er datteren af den kvindelige hovedperson i klassikeren, som 30 år senere opdager, at hendes familie gav inspiration til historien, og sætter sig for at finde ud af, hvad der virkelig skete.

Jennifer Aniston er o.k. som den desperat-forvirrede hovedperson, der søger ro i sjælen, men bare gør sit liv endnu mere rodet, efter hun går i gang med at lede efter Kevin Costner - som er lidt bleg i rollen som en ældre udgave af Dustin Hoffman. Mark Ruffalo er til gengæld fin som Anistons kæreste med tendens til tøsefornærmelse. Men det er nu Shirley MacLaine, der stjæler flest scener som en aldrende, kynisk Mrs. Robinson med replikker som "That's Pasadena for you, kid. That's what happens when you give a bunch of people everything they want and leave them alone for a hundred years". Tilsammen formår skuespillerne at få flere morsomme scener ud af et relativt slapt oplæg.

Men oplægget er altså slapt. Filmen koger mange liter meget tynd suppe på sin ene idé, og derfra bliver det noget rod uden gnist eller nerve. Instruktør Rob Reiner forsøger at redde det ved hjælp af platheder, men det betyder så bare, at den heller ikke hænger stilmæssigt sammen. Tænk, at Reiner engang lavede noget så elegant som "When Harry Met Sally".

Det værste ved "Rumor Has It ..." er dog, at den har en morale, som er stik modsat af "The Graduate". Denne her vil nemlig fortælle dig, at du skal vælge det velkendte og sikre frem for eventyret.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.