Blood Diamond: Spænding og eftertanke

Blood Diamond

02/06-07Spænding og eftertanke
Det er længe siden, jeg har oplevet en film med så megen spænding. Og alligevel bringer den også et seriøst budskab. Det er super underholdning med mange uventede situationer. Og så optaget i lande og omgivelser, som vi ikke normalt ser ret tit på film.

Leonardo DiCaprio har hovedrollen som eks-soldaten og smugleren Danny, der udnytter en stakkels lokal fisker, som først under et blodigt oprør bliver adskilt fra sin familie og ført til diamantminerne som slavearbejder og senere får sin søn taget af oprørerne og hjernevasket til barnekriger. Fiskeren finder en kæmpe diamant, som det lykkes ham at grave ned, inden han bliver taget til fange. Det finder Danny ud af, og derfor tilbyder han at hjælpe ham med at finde familie og søn til gengæld for at få del i diamantfundet. En slet skjult hensigt, som skal give ham mulighed for at komme ud af Afrika. Han er desillusioneret over sin opvækst og oplevelser i Afrika og tror, at han kan begynde forfra et andet sted i verden. Altså ved hjælp af pengene fra fiskerens skjulte diamant. Og så går det ellers løs med flugt og krig og grufulde billeder fra det borgerkrigshergede Sierra Leone. Danny udnytter også den amerikanske journalist Maddy til at komme frem. Hun ønsker at belyse den skjulte diamanthandel og leder efter en til at bekræfte dette, give kontonumre og navne. Og dertil behøver hun Danny. Leonardo DiCaprio spiller eminent. Han er super god som den rå lejesoldat med iskolde øjne og en hurtig højre hånd. Endnu bedre præstation end i The Departed efter min mening. Fiskeren og journalisten spilles også rigtig godt af hhv. Djimon Hounsou og Jennifer Conelly.

Jeg følte mig godt underholdt hele vejen igennem. Måske lige lang nok til tider. Men så tager den hurtigt en ny drejning og fanger igen. Og så kan man ikke lade være med at tænke på de mange barske scener bagefter. Den forfærdelige borgerkrig med al dens rædsler. Børnekrigerne og deres forfærdelig liv. Diamantsmuglingen og dens konsekvenser.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.