Walk the Line: Folsom Prison Blues

Walk the Line

04/06-07Folsom Prison Blues
Joaquin Phoenix og Reese Witherspoon er fremragende som Johnny Cash og June Carter. Deres præstationer gør hele filmen seværdig som en rigtig god biopic.

"Walk the Line" handler mere om Cashs besættende kærlighed til June Carter end om musikeren Cash. Det betød, at jeg savnede nogle brikker i puslespillet, for hans musik fremstår meget selvfølgelig - men samtidig virker filmen temmelig lang og dermed ufokuseret. James Mangold har haft meget materiale i Cashs 71-årige liv og har ikke helt fået skåret det ned til en skarp fortælling. Men de bedste scener er fantastisk medrivende, ikke mindst de rekonstruerede koncertscener fra Folsom-fængslet. Phoenix har den vildeste udstråling som 'The Man in Black' - det er utroligt imponerende, at han har tillagt sig så meget af hans mimik og stemmeføring til rollen. Selv sangstemmen sidder lige i øjet. Og Witherspoon har jo en Oscar stående, der beviser, at hun ikke var langt bagefter som Carter.

I øvrigt minder "Walk the Line" rigtig meget om den store biografi-musical fra året forinden, "Ray" - her er der bare to store skuespilpræstationer i stedet for én.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.