Alpha Dog: Festen der sluttede

Alpha Dog

06/06-07Festen der sluttede
Det seriøse ungdomsdrama har længe haft døde perioder, hvor biograferne istedet fyldes med dum-smarte teenage komedier, som American Pie, eller dybt postulerende venstrehånds produktioner, som Rich Kids. Med Alpha Dog har den unge instruktør Nick Cassavetes alligevel pustet lidt liv i ungdomskulturens alvorlige dillemmaer.

Der er ingen grænser for hvor ofte vi i danmark skal belæres om særlige autentiske begivenheder fra USA. Begivenheder som vi formentlig aldrig har hørt om, før filmens premiere. Aplha Dog er endnu en af slagsen, der kredser omkring en dumdristig drengerøvsjoke, men endte som 1st degree murder.

Og det er faktisk en ret græl historie. Man invoteres indenfor i de unges legende frihed og fandenivolske livsstil. Karaktererne er sjove og symaptiske, og særlig Timberlake udfydler sin rolle meget tilfredsstillende. Derfor føles hammeren rigtig hård, når hændelsernes udfald rammer.

Men Aplha Dog er ikke en pletfri perle. Historien slingrer lige lovligt meget undervejs. Det brede persongalleri er tydeligvis ikke Cassavetes store styrke, for centrale personer forsvinder pludselig fra historien. Desværre har instruktøren ikke kunnet nære sig fra at være lige lovlig parfumeret i sin udtryksform, for der er ikke helt overenstemmelse mellem det pæne billedsprog og historiens dystre væsen.

Set i forhold til nutidens alternativer af amerikanske ungdomsfilm, er Aplha Dog en værdig titel. En film der er stærk nok til at skabe et indtryk og har derfor et snært af vigtighed i sig sig. Lad endelig teenagere se den.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.