Lucky Number Slevin: Rap Og Skarpskåret Krimikomedie

Lucky Number Slevin

06/06-07Rap Og Skarpskåret Krimikomedie
Lucky Number Slevin er Paul McGuigans gennembrudsfilm og er et friskt pust til krimi-genren.

Hele historien er bygget op omkring en såkaldt Kansas City Shuffle, der selvfølgelig ikke skal nævnes nogle detaljer om til dem der har filmen til gode. Men i grove træk handler det om Slevin, der beklageligvis bliver forvekslet med sin ven Nick og kommer derved i centrum i en gangsterkrig.

Lucky Number Slevin er flot filmet på en cool og hip måde, der uden tvivl vil virke tillokkende på selv den mest kyniske tilskuer, og det er sublimt håndværk og uden tvivl en film der har været en fornøjelse at lave.

Komedielementet er dog det der er tydeligst i filmen, og den ene veltimede replik efter den anden. Her skal specielt nævnes en scene hvor Slevin får besøg af en mafiahåndlanger, der har mere end ualmandeligt svært ved at få sine sætninger til at give mening.

Castet, der hele vejen rundt glimter af stjerner som Josh Hartnett, Bruce Willis, Morgan Freeman og Ben Kingsley har uden tvivl fået frie tøjler og fået lov til at boltre sig rundt i deres, en smule over-the-top figurer. Her skal specielt nævnes Kingsley, der står bag en af filmens sjoveste replikker, og Hartnett er god til at spille sin rolle med et stort glimt i øjet, Freeman og Willis er på efterhånden velkendt terrotorium, men det lykkes dem at gøre deres figurer intressante.

Men alligevel mistede filmen en del hos mig pga. sin lige lovlige fremtrædende måde filmen prøver at være hip og original, når twistet var gættet lidt over en time inde i filmen, det er sikkert ikke filmens skyld, men der laves utroligt mange af disse Tarantino-kloner. Men den energiske tone og stil filmen trods alt besidder kedede mig aldrig et øjeblik. Cool, men ikke nær Tarantino-cool. 4 stjerner!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.