Good Night, and Good Luck.: En alt for relevant film

Good Night, and Good Luck.

07/06-07En alt for relevant film
George Clooneys "Good Night, and Good Luck" er et portræt af den gruppe CBS-journalister, der tog kampen op mod Joseph McCarthy under kommunist-heksejagten i 50'erne. Men den er først og fremmest vigtig, fordi læren fra mccarthyismen stadig er aktuel i dag. Nu bruges de demagogiske teknikker bare mange steder i det politiske liv og ikke kun af en smågal, fordrukken senator fra Wisconsin.

Hovedpersonen er Edward Murrow, en legendarisk tv-journalist, der leder den dybdeborende CBS-redaktion, som er i centrum. Historien er bygget op omkring Murrows live-speaks til kameraet, som resten af filmen smukt og stemningsfyldt fotograferet i sort-hvid. Verden uden for redaktionslokalet ses stort set kun i historiske tv-klip. Handlingen er overraskende udramatisk, men til gengæld meget konsekvent fortalt - med stor tiltro til, at man selv kan fylde ud 'mellem linjerne' som tilskuer.

David Strathairn er rigtig god som Murrow, godt suppleret af Clooney selv som hans producer. Og der er fine biroller omkring dem, bl.a. Robert Downey Jr. og Ray Wise som et par andre journalister. I det hele taget er det en meget vellavet og virkelig intelligent lille film, som ikke giver det store, nuancerede billede af hverken McCarthy eller HUAC-høringerne, men til gengæld vinkler sit tidsbillede præcist fra den tv-redaktion, som til sidst ikke længere kunne holde mund. Den ellers rimelige indignation ligger dog som nævnt næsten udelukkende 'mellem linjerne', så det er en film, man skal give sig god tid til.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.