Hard Rain: I vand til knæene

Hard Rain

11/06-07I vand til knæene
En lastbil med en ”tung” bagage i form af 3 millioner dollars, drager ud i de altoverskyggende vandmasser, der plager området, for netop at transportere den bemærkelsesværdige last. Dog kører de to mænd, der forgæves forsøger at manøvrere det heftige transportmiddel uden om vandmassernes overlegne styrker, i grøften, hvor de hjælpeløst sidder fast. De ringer af den grund efter en fornøden assistance, der leveres kvikt. Dog viser de – ved første øjekast – behjælpelige skikkelser (bl.a. Morgan Freeman) sig knap så bistående som først antaget, hvorfor den ene af de transportører, Tom (Christian Slater), drives ud på en vanviddets flugt i forsøget på at skjule stakaterne for de temmelig grønne storforbrydere.

Man kan hverken beskylde filmfotografen Mikael Salomons ramasjangfilm ”Hard Rain” for at spare på krudtet eller vandet. Krudtet afgives konstant ved hjælp af hæsblæsende motorbåds-jagter, veludførte drukne-sekvenser og regulære skudscener, mens vandet må siges at indtage en temmelig fundamental placering i heksejagten, da de talrige spændingsscener er så godt som anlagt af det våde element. Efter at have overværet ”Hard Rain”, der er stopfyldt med åndssvage ”one-liners” og andre grundlæggende umorsomme fadæser, må man øjne at netop den skønne blanding af hæsblæsende energi og overvældende vandmængder netop tilfører den fornødne originalitet, den frigjorte gnist eller den gedigne spænding, der iscenesætter filmens relativt overraskende manøvrering uden om middelmådighedens fantastisk kedelige hul.

”Hard Rain” er sandt nok ikke nær det mesterlige, og den befinder sig såmænd heller ikke på det efterfølgende kvalitetsstadie. Dertil er den for unuanceret og for godt proppet med diverse, fatale dumheder, hvis morsomme(?) aspekt fratager spændingshistorien muligheden for at udvikle sig afgørende. Dog er filmen alligevel tilpas underholdende til at kalde sig en udmærket spændingsfilm, der ganske vist ikke vil (og har) belejre(t) sig i historien som et veludført actionbrag, men alligevel underholder, når det påkræves. De flot optagede vandmasser og den tempofyldte energi opblandes altså til en ganske fornøjelig cocktail, der er som skabt til en kølig hverdagsaften, hvor de ”lettere” film sædvanligvis luftes.

11/06-07RFriis
Fremragende anmeldelse af en film jeg selv huskede som rent ud sagt elendig. Måske tog jeg fejl? Nu er det efterhånden et par år siden at jeg så "Hard Rain" og netop i det tidsrum var jeg meget obs på at rakke film ned. Et slags wannabe-prof-anmelder-stadie :) Så hvis jeg falder over den, kunne en chance til måske være meget mulig.

Derudover spottede jeg "Psycho" på din topliste, hvilket selvfølgeligt var herligt at se.

12/06-07Rasmus
Tak for de rosende ord :)

Man kan sagtens opfatte "Hard Rain" som noget bras, men på en sådan hverdagsaften, som jeg så den på, fremgik dens kvaliteter faktisk rimeligt tydeligt. Om ikke andet er der i hvert fald nogle nydelige "vandprægede" billeder fra den succesfulde filmfotograf Mikael Salamons hånd, da han jo af forklarlige årsager lægger vægt på de billedlige kvaliteter.

Psycho er simpelthen ubehageligt skræmmende, og jeg må sige, at jeg gang på gang forbløffes over Hitchcocks evne til at skabe en gyselig stemning ud af så få virkemidler, han tager i brug. Senest så jeg den fantastiske "Rear Window", der bare bekræftede min begejstring for Hitchcocks syrede filmunivers, om man så må sige

12/06-07Rasmus
Jeg har også altid haft lidt tilovers for Hard Rain, og mener slet ikke den er den kritik værdig, som den fik i sin tid. Underholdningskravet er på plads, og vandmasserne tilføjer noget nyt til filmens genre. - Som en Die Hard i vand. Hvis folk vil beskrive den som dårlig, må en kvalificeret argumentation være på sin plads.

Give it a shot. - Den er ferm og teknisk velanlagt, og ganske præsentabel, så lad negative forudanelser ligge, og se på den med et frisk syn.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.