Mrs. Henderson Presents: Nøgenchok i mellemkrigstiden

Mrs. Henderson Presents

12/06-07Nøgenchok i mellemkrigstiden
Det lød godt: En sand historie om en idiosynkratisk engelsk enke, der i mellemkrigstiden købte et teater og skabte skandale ved at bruge nøgne kvinder i forestillingerne. Med Judi Dench og Bob Hoskins, instrueret af Stephen Frears.

Men ... jeg var skuffet. "Mrs. Henderson Presents" er da ganske hyggelig, og Dench er velvalgt i hovedrollen, men filmen har hverken bid eller humor nok. Replikkerne virker opstyltede, Hoskins og Dench fungerer ikke rigtig sammen, og der er alt for mange ligegyldige sidehistorier. Det virker faktisk, som om det forventes, at man på bedste britiske vis skal blive rød i hovedet og fnise forfjamsket, når man ser et par bryster. Ellers har filmen i hvert fald ingen konflikt.

Der er enkelte gode øjeblikke - eksempelvis da the Lord Chamberlain afgør, at så længe kvinderne ikke bevæger sig, er det kunst og derfor tilladeligt. Men det samlede indtryk er trægt og uinspireret.

Da handlingen bevæger sig ind i 2. Verdenskrig, lurer der nogle aktuelle pointer om, at man skal holde fast ved glæden og friheden i krisetider. Men det var svært at hidse sig op over, efter jeg havde kedet mig gennem resten filmen.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.