I dine sko: Chick flick med bund

I dine sko

13/06-07Chick flick med bund
Glimrende chick flick om to søstre, der er som nat og dag, men ikke kan undvære hinanden. Storesøster (Toni Collette) er en brainy karriereadvokat, som har det svært med sin krop og sit forhold til mænd. Lillesøster (Cameron Diaz) er omvendt et kaoshoved, som er ord- og talblind, men til gengæld snor mændene om sin lillefinger.

De to søstres forhold til hinanden bliver smadret, da lillesøster i trods nedlægger den mand, storesøster endelig har scoret. Derfra handler filmen så om, hvordan de hver især kommer overens med nogle af deres svage sider og til sidst finder hinanden igen. Undervejs bliver det klart, at nogle af deres problemer stammer fra et knap så heldigt barndomshjem. Det er klart en styrke ved "In Her Shoes", at der er en så alvorlig underliggende tone under en ellers let film.

Diaz er perfekt castet som blond bimbo med et skrøbeligt indre - en rolle, der ikke er så nem at spille, som den ser ud. Collette er også rigtig god, og så har Shirley MacLaine en flot rolle som den mormor, søstrene pludselig opdager, de har. Især samspillet mellem Diaz og MacLaine slår gnister, men Collette og Diaz er bestemt heller ikke dårlige sammen.

Curtis Hanson har instrueret, og han styrer den med sikker hånd frem og tilbage mellem tåreperser og feelgood-film. Det er nok hans fortjeneste, at filmen er ganske elegant fortalt og ikke skærer alting ud i pap. På det overordnede plan er det en temmelig forudsigelig historie, som også er en anelse lang - men "In Her Shoes" er godt lavet, flot spillet og har samtidig masser af humor og varme. Absolut seværdig.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.