Skjult: Spørgermål ?

Skjult

15/06-07Spørgermål ?
Hej

Jeg så filmen igår på dvd og syntes den var super god, en af de bedste ikke hollywoodigsfilm. Men den slutter jo med at man selv skal tænke hvem der gjorder det, jeg tænker at det helle tiden er Majid som sendt video optagelsene. Men var det ham? Jeg er nemlig ikk helt sikker. Og jeg har et spørgermål til. Hvorfor er filmen så lang med sine billeder. Altså billedet bliver hængende mere på skærem mere end en hollywood film. Hvorfor?

22/08-07Spørgermål ?
For det første er det vist så godt som umuligt at finde en endelyldig ledetråd til mysteriet i "Skjult". Michael Haneke har selv sagt, at han skam skrev en dialog til Majids søn Pierrot der ses snakke sammen i filmens sidste kameraindstilling. Hvad der bliver sagt vil han ikke ud med, hvilket er ganske logisk, når man tænker på hvor "flad" en film "Skjult" ville være med en forklarende forløsning. Ikke altid bliver sanheden klargjort i den virkelige verden og ligeledes heller ikke i "Skjult".

Angående det dvælende og passive kamera er det vel blot et karismatisk instruktørtræk. Ser man øvrige af Hanekes film, såsom mesterværkerne "Funny Games" og "Det syvende kontinent" (debutfilmen), er det tydligt at se den objektivitet hans film udtrykker. Dette gælder ikke mindst "Skjult", der fortæller sin historie om skyldfølelse ved at lade døre stå åben. Og det er jo som regel derfra de bedste film finder sted.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.