De Fantastiske Fire: De kiksede fire

De Fantastiske Fire

02/07-07De kiksede fire
Av. Værre, end jeg havde forventet. "Fantastic Four" har aldrig været min yndlingstegneserie, men den er trods alt den 'oprindelige' Marvel-superhelteserie, så den havde fortjent bedre.

Der er problemer på alle fronter. Manuskriptet er selvfølgelig ret låst af den gamle tegneseriehistorie, men derfor behøvede historien vel ikke være dræbende langsom, præget af umotiverede spring i handlingen og ligegyldige scener? Og hvorfor skal heltenes indre og interne konflikter reduceres til børnehaveforklaringsstadiet? "Fantastic Four" var jo netop serien, der lancerede superhelten med personlige problemer ... Men her virker det bare dumt.

Det hjælper selvfølgelig ikke, at Tim Story åbenlyst ikke har talent for personinstruktion, og at der ikke er nogen af de relativt ukendte hovedroller, som selv kan løfte filmen. Ioan Gruffudd er ligegyldig som Mr. Fantastic; Jessica Alba er rimelig, men alligevel helt forkert som The Invisible Woman; Chris Evans har drengerøvscharmen og one-liners som The Human Torch, men får ikke lov til at lægge mere i rollen - og Michael Chiklis er da lidt grumpy som The Thing, men lysår fra Ron Perlmans Hellboy.

Og så er der Dr. Doom. Vi taler her om én af superhelteseriernes største skurke. Han er den onde, megalomaniske übermastermind. Han skal have pondus og være skræmmende, ikke være en businessman med for lille tissemand. Gå hjem og skam dig, Julian McMahon.

En film som denne kan blive reddet noget af effekter og action, og billedsiden er da også rimelig. Men kun rimelig. Der er alt for lidt action, og det virker faktisk, som om de har haft svært ved at lave nogle af effekterne - især Human Torch, som vi aldrig direkte ser skyde med ild. Dr. Doom er også på dette punkt papagtig, mens jeg til gengæld synes, at The Things look fungerede fint, og Mr. Fantastics gummiarme var o.k. - jeg mener, han *er* jo bare en tåbelig helt. Men generelt mangler der visuel opfindsomhed, og de fires evner bliver ikke brugt til meget konstruktivt ... Når man lader Jessica Alba strippe for kunne gøre sig usynlig, uden at det i øvrigt skal bruges til noget i handlingen, er det sgu da tyndt. Selv den store slutkamp mod Doom har ikke meget kapow.

Nå ja, og oveni var musikken også irriterende.

Jeg kedede mig og følte mig samtidig talt ned til. Det er flot.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.