Sahara: O.k. ørkenvandring

Sahara

03/07-07O.k. ørkenvandring
Jeg var positivt overrasket. Jeg forventede heller ingenting, og så er det jo nemt at være semi-tilfreds med en useriøs film, der faktisk underholder ganske godt det meste af vejen.

"Sahara" er action-adventure med et glimt i øjet. Plottet drejer sig om nogle professionelle skattejægere, der leder efter en ironclad fra Den Amerikanske Borgerkrig ... i Sahara. Og så får vi lige en pestepidemi og en ond diktator oveni. Med andre ord er det så fjollet, at man bare skal læne sig tilbage og blive underholdt.

Matthew McConaughey er overraskende god som solbrændt, muskelsvulmende actionhelt, og Steve Zahn formår at være morsom som hans comic sidekick. Der er også en fin birolle til William H. Macy som deres chef, men til gengæld er Penélope Cruz irriterende som stædig WHO-læge på jagt efter pesten.

Når den alligevel ikke holder helt, skyldes det for mange darlings og oversmarte forsøg på one-liners. Nogle af filmens darlings er fine, for eksempel holder slutkampen mod de onde skurke ganske godt på sin egen totalt tåbelige måde. Der er bare lige lidt for meget fjolleri og for mange ligegyldige scener. Men altså ... jeg følte aldrig trang til at udvandre.

04/01-15O.k. ørkenvandring
Ideen er supergod, enig. Men udførelsen halter noget. Man kan jo godt sidde og mangle sci-fi elementet fra Sky Captain men det er jo filmens præmis. Har svært ved at sætte ord på hvad der går galt. Måske forfatteren også på dette punkt var meget viljestærk, har ikke læst bogen. Jeg synes det er rigtigt set at lave en selvironisk film a la Ishtar som også floppede men idag har kultstatus, men det er som om det ikke er gennemført. Slutscenen er klassisk. Så det er faktisk kun lidt sjæl filmen måske mangler - altså en bedre æstetik ført over i billeder og dialog. Men man skal jo næppe overvurdere Anschulz på det punkt.

05/01-15O.k. ørkenvandring
Ambitionsniveauet har vel heller ikke være større end at levere en god gang underholdning, og det formår den da næsten. Jeg husker den som lidt for overgjort, men heller ikke håbløs.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.