Star Wars: Episode III - Sith-Fyrsternes Hævn: Bedst af de...

Star Wars: Episode III - Sith-Fyrsternes Hævn

07/07-07Bedst af de nye
Jeg var positivt overrasket. Først og fremmest fordi den sidste del af filmen fungerer så godt - den får bundet alle enderne fint sammen og serverer plottet med en elegant overgang til de gamle film. I det hele taget går det glimrende, så snart Anakin er blevet til Vader, og der kun er én vej frem mod slutningen.

Til gengæld halter den noget, inden Anakin går over til de onde. Det hænger først og fremmest sammen med Lucas' manglende personinstruktion, som især efterlader Hayden Christensen på tyndere is, end han kan bære. Han spiller ringe. Nærmest ringere end Mark Hamill i den oprindelige "Star Wars". Og det er et problem for mig, fordi jeg simpelt hen ikke tror på hans karakters indre kamp - eller hans valg af den mørke side.

De gode skuespillere i filmen er knap så slemme, men deres talent kunne åbenlyst have båret mere. Det er altså tankevækkende, at Lucas nu har lavet to film i træk, hvor det bedste skuespil leveres af én fra Muppet Show. Den lille grønne dukke er til gengæld helt vildt mægtig (igen) og har en glimrende duel med Palpatine.

Men for søren, hvor jeg stadig savner en Han Solo-karakter. Og en skuespiller med samme gennemslagskraft som Ford.

Visuelt er der selvfølgelig meget at komme efter. Også mere end i "The Phantom Menace" og "Attack of the Clones". Jeg kan dog ikke lade være med at bemærke, at Lucas' stil er mere panoramisk end dynamisk og derfor virker lidt gammeldags. Men det er flot og overbevisende, ikke mindst med reference til de gamle film.

"Revenge of the Sith" er klart den skarpeste og bedste af de nye film (der skulle heller ikke meget til). Glimrende underholdning det meste af vejen, hvor plottet bliver bragt fint på plads inklusive små darling-scener med bl.a. R2-D2. Det bliver aldrig rigtig spændende, fordi vi godt ved, hvordan det ender - men til gengæld bekender ondskaben omsider kulør. Hvis bare alle de tre nye film havde haft samme standard ...

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.