Bedrag: *SPOLIER*-But Who Cares?

Bedrag

08/07-07*SPOLIER*-But Who Cares?
Hvis man på forhånd kender handling,slutning og måske ydermere har set dokumentaren om Robert Hanssen, kan der så alligevel komme en god film ud af det?

Chris Cooper har i flere år været en af mine yndlings skuspillere, og efter min mening en meget overset en.
Indtil "Bedrag" eller "Breach", hvis original titel man burde have beholdt, har Chris Cooper gjort sig mest bemærket med biroller i film som, Capote, Syriana, The Bourne Identity filmene, men ikke mindst American Beauty, hvor jeg helt faldt for hans fantastiske skuespil.

"Breach" handler om den unge FBI aspirant Eric O´Neill (Ryan Phillippe), hvis største drøm er at blive fuldblods FBI agent.
Han får imidlertid sit livs chance for at bevise sit værd, da han bliver en del af en stor FBI gruppe som skal indfiltrere, en spion i egen baggård.

Agenten Robert Hanssen har i årevis solgt top secret dokumenter, til Russiske KGB.
Hanssen sagen vil senere vise sig at være den største spion sag i USA´s historie.
Men hvorfor gjorde han det? Penge, magt eller bitterhed? Hvad omvendte patrioten? Det svar giver Hanssen indirekte i filmen.

"Breach" kan på mange punkter godt sammenlignes med "The Good Shepherd", da den også tager sig god tid til at fortælle sin historie, den er dog på alle fronter klart bedre, og til forskel fra "The Good Shepherd" keder man sig på intet tidspunkt i løbet af filmen.

Når man sætter sig ned for at se filmen skal man ikke forvente biljagter, eksplosioner, eller noget stort plot som bliver afsløret til sidst, fordi filmens intension ligger et helt andet sted. "Breach´s" intension, og helt store styrke, er den intense skildring af karaktererne.
Om hvad der ligger bag de handlinger Hanssen begår, og hvilke private konsekvenser det får for den unge Eric O´Neill- Altså om det at være FBI agent 24/7 er det hele værd.

Og så tilbage til om der er kommet en god film ud af det?
Vi får som sagt fra start af vide,
hvad det handler om og hvad det hele kommer til at ende med- Det gør intet, for det er som sagt ikke dens formål at komme med en plot historie.
Men kan filmen så magte det?
Ja og det beviser den fremragende ved få de 2 timer til at føles som det halve, og det er et klart kvalitets tegn i min bog.

Til sidst vil jeg lige nævne Chris Coopers Oscar performance, han viser igen hvor suveræn han er, og jeg håber ikke de har glemt ham til Academy Awards 2008.

Så er du typen der synes "The Good Shepherd" var ok, er "Breach" et must, hvis ikke, så se den alligevel:-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.