Life Aquatic: Calypso-parodi

Life Aquatic

13/07-07Calypso-parodi
Jaguarhajen spiste Steve Zissous bedste ven. Og ikke nok med det - i Eventyrernes Klub tror de, det er opspind, da naturdokumentar-helten fortæller om hajen. Så sammen med resten af Team Zissou må Steve naturligvis drage ud for at finde og hævne sig på hajen. Med følgeskab af hans hidtil ukendte søn og en nysgerrig kvindelig journalist.

Wes Anderson har lavet den vildeste Jacques Cousteau-parodi. Alle medlemmerne af Team Zissou bærer røde tophuer. Og hele filmen bliver afviklet i bedste Cousteau- eller Attenborough-stil med sære klip, håndholdte kameraer, pletvis dårlig lyd og gravalvorlige naturfilmhelte foran kameraet. Bill Murray er perfekt til rollen som den kyniske Steve Zissou med sit deadpan-look. I det hele taget er "The Life Aquatic" en meget, meget morsom film, bare totalt underspillet og uden at fortrække en mine undervejs.

Det bliver naturligvis mere rablende, efterhånden som handlingen udvikler sig. Zissou må blandt andet overvinde en konkurrerende naturfilmhelt - han spilles af Jeff Goldblum, og den fine samling skuespillere indeholder også Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston og Willem Dafoe. Især Wilson er overraskende god som Zissous genfundne søn.

Et særligt gyldent træk er, at så godt som alle dyrene i filmen er computeranimerede. Under jagten på jaguarhajen får vi derfor glimt af fantastiske skabninger som fluorescerende snappere, snemungoer og spraglede søheste. Som alle bliver behandlet med den der særlige hysteriske naturfilmsalvor.

Og Team Zissou inkluderer også en brasilianer, der sidder i stævnen og spiller bossanova-versioner af David Bowie ... jamen, hvor er det dog en fantastisk film. Hvis man altså er til dens specielle form for underspillet humor.

Der står kultklassiker med store bogstaver på den her.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.