Elektra: Tøseninja

Elektra

15/07-07Tøseninja
Der er rigtig meget, der er rigtig skidt i denne film. Men skurkene er fantastiske. Først er der de almindelige onde ninjaer fra The Hand, som kan farlige ninjatricks. Men så kommer de overseje, magiske superninjaer fra The Hand, og de kan jo de vildeste computeranimerede stunts. Jeg kunne især godt lide Tattoo og Typhoid, som hver især har nogle smukke scener.

Jennifer Garner kæmper egentlig også meget godt for sagen i hovedrollen. Det er nok ikke hendes skyld, at de har stoppet hende i et rødt læderkostume, der er næsten lige så slemt som Halle Berrys Catwoman-outfit (de der røde læderbånd med nitter på hænderne, jamen, altså ...). Og det er helt klart ét eller andet marketingfjols, der har fundet på, at "Elektra" skal appellere til teenagepigerne, så derfor skal hun lige været lidt tøset og feminin, og der skal være en 13-årig pige, de kan identificere sig endnu mere med. For helvede da! Elektra er verdens sejeste lejemorder. Det er meningen, at hun skal smadre folk til højre og venstre, ikke ligge og kvæbbe rundt på gulvet og sige av, fordi en tilfældig skurk har slået lidt på hende!

I øvrigt ligner det en film, der er blevet skamklippet efter optagelserne, fordi det gik op for studiet, hvor skidt det stod til. Rob Bowman plejer at lave underholdende slamfilm, men det her er godt nok slemt. Plottet er åndssvagt, og historien bliver forbløffende usammenhængende fortalt. Der er alt for mange flashbacks til Elektras barndom. Og ikke mindst er der besynderlige klip, som man skal over i hongkongske ninjafilm for at matche. Klip til ond ninjamester, der sidder og stirrer intenst ud i luften, men han fingerer sine prayer beads. Klip væk. Nogen forklaring eller sammenhæng? Næh.

Og hvem i alverden har fundet på, at Terence Stamp skulle spille Elektras blinde mentor? Han er normalt en udmærket skuespiller, men her er han stinkende dårlig.

Som nævnt er der nogle fine scener med skurkene. Computereffekterne er gode, og kampkoreografien o.k. - generelt er "Elektra" egentlig ret fin på den tekniske side. Men derudover ... don't go there.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.