Kontorrotter: Cubicle hell

Kontorrotter
Film Kontorrotter
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Cubicle hellZa Kannushi
anarkistens succesfuldhed don
NEDTUR!!!Anonym
KontorrotterAnonym

17/07-07Cubicle hell
”Office Space” tager kedelige kontorjobs i intetsigende software firmaer op til kærlig komisk behandling, og der er nok frustrationer og absurditeter at gøre grin.

Peter Gibbons (Ron Livingston) møder op hver dag til sin cubicle, hvor han skal høre på en receptionist sige ”just a moment” hvert tredje sekund, og hvor otte forskellige chefer siger, at han skulle have sat en forside på sin TPS rapport. Tendensen i mange firmaer i dag er alt for meget management og alt for lidt reelt arbejde. Ham og kollegerne Michael Bolton (David Herman) og Samir Nagheenanajar (Ajay Naidu), der begge har problemer med deres navne, kæmper mod en evigt problematisk printer og en usandsynligt irriterende chef (Gary Cole), der siger ”great” til alting uden at lytte og sætter dem til at arbejde i weekenden. Chefen er specielt ond overfor den neurotiske, næsten småautistiske Milton (Stephen Root), der truer med at brænde bygningen ned, da chefen tager hans stapler.

Da Peter sendes til en occupational therapist af sin kæreste, bliver han hypnotiseret med den effekt, at han forholder sig fuldkommen ærligt overfor sit forhold til sit job og sit liv. Han dumper kæresten og lægger i stedet an på servitricen (Jennifer Aniston) på det sted, hvor ham og medarbejderne flygter hen i kaffepauserne. Han møder sjældent op på arbejde, og når han endelig møder op spiller han tetris eller også skærer han den fisk ud, som han har fanget om formiddagen. Firmaet har hyret nogle ”effektivitetskonsulenter” til at fyre nogle medarbejdere, og da Peter fortæller lige ud af posen, at han ikke laver en skid, og at han ikke er motiveret, siger konsulenterne bagefter, at denne ærlige unge mand har fantastiske upper mangement evner.

”Office Space” udforsker alle de absurde kroge af dødkedeligt arbejde. Enhver, der har haft et sådan arbejde, kan nikke genkendende til så meget i filmen. Enhver vil føle sig befriet, da de tæsker en irriterende printer med et baseball-bat. Midtvejs beslutter Peter, Michael og Samir at suge decimaler af en cents fra lønningerne over på en konto. Filmens løsning på deres problemer er ikke rigdom og margaritas på en sandsstrand. Lykken er at komme ud af kontorhelvedet, inden man bliver en frustreret neurotiker.

17/07-07Za Ka
Ja denne her faldt også i min humoristiske smag, husker jeg. Den fanger virkelig den selvmordstruende stemning, der hersker på visse arbejdspladser (noget som Gervais også gjorde med "The Office", dog på en hel anden måde). Og så synes jeg mange af birolle-skuespillerne var et fund. Særligt Gary Cole (chefen), Stephen Root (Milton) og Richard Riehle (Smykowski) var supersjove, syntes jeg.

"I told those fudge-packers I liked Michael Bolton's music!"

Den må jeg vist få støvet af og se igen snart. Tak for påmindelsen!

17/07-07Emil
Ja, Gervais' "The office" og denne har en del til fælles. Faktisk er den amerikanske version af "The Office" lidt en mellemting, når jeg tænker over det. Der er så mange gode citater i filmen:

"I did absolutely nothing, and it was everything that I thought it could be." :)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.