Finding Neverland: Ud på Ønskeøen

Finding Neverland

20/07-07Ud på Ønskeøen
Historien om Peter Pan blev til efter en større skrivekrise hos forfatteren, James Barrie. "Finding Neverland" fortæller historien om, hvordan Barrie (Johnny Depp) kom gennem krisen ved at møde en enke (Kate Winslet) og hendes fire sønner, som han fik et meget tæt forhold til. Teaterstykket "Peter Pan" er i høj grad historien om deres glade, legende sommer sammen. Men forholdet havde også omkostninger, for hverken Barries kone eller det snerpede engelske borgerskab kunne acceptere, hvad der foregik.

"Finding Neverland" bruger meget små armbevægelser. Den er dvælende, langsom, uden større drama i scenerne - og alligevel kommer den langt omkring. For den er både smuk og sørgelig og en ubetinget hyldest til fantasien.

Depp er vanligt fantastisk som James Barrie, men det er heller ikke overraskende, at det passer Depp godt at spille en mand, der nægter at give slip på sin barnlige side (og samtidig har en forbløffende indsigt i andre mennesker). Men også Winslet, Julie Christie og Dustin Hoffman har stærke roller. Og inden for de små armbevægelser er den tekniske side af "Finding Neverland" virkelig flot.

Det er én af den slags film, man bare skal se, hvis man selv er et fantasifuldt menneske. Lidt ligesom "Big Fish", som den minder en del om, bare helt anderledes.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.