Gøgereden: Blandt Verdens Bedste.

Gøgereden
Film Gøgereden
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Klassiker!DiscoLemon
A Goddamn Marvel Of Modern Cinemapinhead
MesterstykkeZarapusta
Mesterværk!Memo
MesterværkThe Law
yeps!Anonym
Blandt Verdens Bedste.Sletsletslet
Gak i lågetCasparus
Indlæg Se alle indlæg (32) Se mere

23/07-07Blandt Verdens Bedste.
(Spoilers Forude)

Gøgereden Vil altid være i mit hjerte. Randalph McMurphy ( Jack Nicholson ) spiller helt fantastisk, muligvis det bedste skuespil set på det hvide lærred nogensinde.
Og Gøgereden er en meget alvorlig film med et humorsitisk snit. I de glade 60ere blev hundrede og tusinder amerikanske "sindsyge" buret inde på psykiatriske afdelinger, ikke alle af dem var overhovedet spor "skøre" men de passede bare ikke ind i samfundet. Da den dameglade McMurphy ankommer til et psykiatrisk hospital, bliver han hurtigt venner med en Stum Indianer og nogle andre indlagte (bla andet spillet af Danny DeVito). McMurphy vender op og ned på alt, og han får en stor betydning på de forskellige indlagte, som han på skift lærer at trodse den strenge sygeplejerske Ratched ( Louise Fletcher ). Da de indlagte har fået en god og stærk selvtillid, bliver McMurphy desværret indlagt for at få det hvide snit*.

Det Hvide Snit: operation sindssyge fik i 60erne der lammede dem og gjorde dem "stille".

Hjerteskærende og morsom Milos Forman (Amadeus, Man On The Moon) film.

Gøgereden vil altid være i mit hjerte.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.