Zodiac: Fincher på sin hjemmebane!

Zodiac

26/07-07Fincher på sin hjemmebane!
Zodiac er David Finchers blot 6 film. Og sidst vi så David Fincher i aktion var i 2002 med den lidt upersonlige, men fint underholdende Panic Room. Men Fincher kan meget mere end det han viste i Panic Room, og det skulle han bevise her med hans nye thriller. Og her har Fincher en hjemmebanefordel - han kan, som ingen andre skrue en fed krimi/thriller sammen. Og det beviser han altså også med Zodiac, og tak for det. For det første lykkes det Fincher at være grundig i sin opbygning. Meget af tiden er opklaringsarbejdet, hvor man prøver at finde frem til den intelligente seriemorder, Zodiac. Selvfølgelig er der også nogle hæderlige spændingsmomenter, som giver filmen uhygge, men det er en film som kræver stor tålmodighed (den har en lang, men ikke for lang spilletid), hvis du vil fange de gode detaljer.

Men Zodiac er også en karakterdrevet film. Personerne er hele tiden i centrum. Vi ser hvordan denne Zodiac-sag påvirker og faktisk nedbryder de mennesker der var sat på opgaven, da man ikke kunne lukke sagen pga. manglende beviser. Til denne opgave har Fincher samlet en interessant liste af dygtige skuespillere. Robert Downey Jr, Jake Gyllenhaal og Mark Ruffalo leverer alle fede præstationer, men Fincher har også altid været god til at få det bedste frem i folk. Hvem der er bedst af de tre må være en smagssag.

Visuelt er det også en lækker film. Fincher har altid haft en god sans for små, frække og lækre detajer. Kameraarbejdet er også blæret når Fincher står bag. Stemningen er også god i Zodiac. Fincher og Co. har virkeligt taget højde for de forskellige tidsperioder filmen strækker sig over, og det ses selvfølgelig lige fra påklædningen til køretøjer med mere. Zodiac er en mørk og gådefuld thriller, der virkelig skiller sig ud fra de mange typiske koncepter. Fincher er på sin hjemmebane, hvor han klart er stærkest. Han har nemlig sørget for, at give sit publikum noget at tænke over. Zodiac er nemlig ikke en ensidig forestilling. Faktisk meget krævende. Den rummer flere spændende ting i fortællingen, og for de ægte fans af genren, så må Zodiac være ren guf, og kan sagtens hamle op med Seven.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.